• Banner1
  • banner7

DINKES LAKUKAN TES URINE BAGI PEJABAT

2016 11 Tes Urine

Salah satu pejabat menerima peralatan tes urine dari tim medis

Probolinggo- Dinas Kesehatan (Dinkes) lakukan tes urine bagi para pejabat eselon 2 dan eselon 3 secara mendadak di luar ruang Sabha Bina Praja (25/11/2016). Kegiatan itu untuk memastikan jika mereka terbebas dari narkoba dan sejenisnya. Pasalnya, cukup banyak kejadian yang terekspose di media para pejabat yang terlibat kasus pemakai barang haram tersebut.

25 Nov 2016 12 comments

Tim pelayanan medik dinkes sejumlah 6 orang menyediakan peralatan untuk tes urine tersebut. Sasarannya ada 50 orang, namun tampaknya baru diperoleh 35 orang. Wali Kota Probolinggo, Rukmini mendukung  dan mewajibkan proses tes urine itu. Termasuk Sekda Johny Haryanto juga ikut melakukannya.

Adanya tes urine ini merujuk pada UU aparatur sipil negara (ASN) no 5/2014 maupun regulasi yang ada di Kementrian Pendayagunaan Aparatur Negara dan Reformasi Birokrasi (Kemen PAN- RB). Kementrian menegaskan agar apparatus negara mengikuti tes urine untuk memastikan bebas dari narkoba.

“Hasilnya tidak diserahkan langsung saat ini, namun akan diberikan kepada sekretaris daerah. Dan akan diumumkan dihadapan para pejabat eselon tersebut, serta mengetahui ibu wali kota pastinya,” kata dr Chusnul Jaqin salah satu tim medis dinkes.

Sementara itu, Rachmadeta seorang Kepala Bagian Umum di secretariat pemkot mengungkapkan jika tes urine tersebut secara mendadak. Dan baginya tidak menjadi masalah, karena memang dirinya bukan pemakai obat-obatan terlarang. (yul)

• CEO speaker 29 August 2017

A lot of information to take into consideration. You are a very persuasive writer. You have made my day! Any additional suggestions or hints?

• CEO speaker 29 August 2017

You appear to know a lot about this. It is like you read my thoughts! I feel like people should send you cash for this great content. A great article.

• San Francisco Cannabis 28 August 2017

I just saw your pages on Monday. Your creative potential seems limitless. I enjoyed your posts. This might be a weird thing to to say however, I really love your articles.

• Redondo Marketing 28 August 2017

Your posts is really useful to me. I was looking everywhere and this popped up like nothing! I will bookmark this write up. I truly think this article needs much more consideration. I will probably be again to read much more, thanks for that info.

• massroots doctor 26 August 2017

Any additional suggestions or hints? Ever make it out to New York?

• Chairman adviser 25 August 2017

cool blog and thought|Thanks for expressing your own article I�d constantly stick to|Thank you almost all for the details. Your writing style reminds me of my best friend. Extremely cool short posts. When I browsed your page I could feel myself getting smarter. LinkedIn experts would agree with you.

• CEO adviser 24 August 2017

Your pages has proven super useful to me. Do you have you tube videos on the topic? This might be a weird thing to to say however, I love your pages.

• weed delivery 24 August 2017

Thx again. How could any of this be better stated? It could not. I enjoyed reading what you had to say.

• Jesse GrilloMarketing 24 August 2017

Your creative potential seems limitless. awesome little bit of written content.

• SAN LUIS OBISPO Dispensary 23 August 2017

You have the best ideas. I love your write ups however, I am dyslexic. Do you have videos on the topic?

•  Start
  •  End