• Banner1
  • banner6
  • banner7

Cucuran air mata veteran di Taman Makam Pahlawan

20161110 063126Suasana pagi usai Upacara Ziarah Nasional Hari Pahlawan tahun 2016 di Taman Makam Pahlawan, Kota Probolinggo, berubah menjadi haru. Disaat air mata para veteran mulai bercucuran tak mampu dibendung karena terngiang masa masa perjuangannya. Salah satunya, Soewarji (69), veteran yang pernah bertugas di Irian barat dan daerah perbatasan Tim-Tim.

Kepada Suara Kota , Soewarji menuturkan kisah hidupnya saat menjadi seorang prajurit yang di tugasi sejak tahun 1966 untuk menjaga NKRI. Pada masa perjuangan itu ia mengungkapkan betapa beratnya tugas yang diemban. Untuk itu, ia berharap para generasi muda khususnya pelajar, agar senantiasa meneruskan perjuangan para Pahlawan dengan belajar dengan sungguh-sungguh.

“Saya, ingin generasi muda rajin belajar, sekolah yang baik”, pesan pria bertubuh tegap ini. Meski sudah berusia senja, semangat juang Soewarji seolah tak pernah padam. Ia sangat bersemangat untuk aktif dalam kegiatan bersama di bawah naungan Legiun Veteran Republik Indonesia.

akan tetapi lagi - lagi air mata Soewarji kembali menetes. Ia bercerita bahwa pada tahun ini, Ia mengaku mengalami kesulitan untuk membiayai operasional kegiatan bersama rekan sejawatnya. “Sebelumnya ada bantuan berupa Sembako, Baju seragam, serta dana hibah dari Pemkot”, ucapnya.

Menghadapi kondisi yang demikian, Soewarji bersama pengurus yang lain menggalang dana dari para donator yang selama ini telah banyak memeberikan sumbangsihnya. “ Pak Damdim, Pak Kapolresta, beberapa pejabat Pemkot, alhamdulillah masih peduli kepada kami”, ungkapnya saat diwawancarai seusai upacara (oke)

10 Nov 2016 13 comments   fajar

• transformersearthwarscheatsandroid 31 October 2017

Cheers, great stuff, I enjoying.

• Dos Hermanas Weed 29 August 2017

Hit me up! I will just say awesome! In my view, if all webmasters and bloggers made just right content material as you did, the web might be a lot more helpful than ever before. I am on the same side as you.

• leafly clinic 29 August 2017

Kudos. I like your style. My best friend introduced me to your websites. The people you love are lucky to have you in their lives.

• tech adviser 28 August 2017

I have been surfing on-line more than 3 hours today. I am impressed, I must say. Thanks for posting this awesome blog. Spot on with this article.

• Chairman adviser 28 August 2017

I am shocked at how fast your article loaded on my cell phone. I am on the same side as you. Without proper research, your readers will not be interested and you would lose credibility.

• tech adviser 28 August 2017

Great tips and very easy to understand. You should be thanked more often. So thank you!!

• weed dispensaries 26 August 2017

Your write up is followed by this guy I recently met. This is so helpful! I hate that my phone battery is dying. You appear to know a lot about this. magnificent insight.

• Jesse Grillo 25 August 2017

Some nice points there. Wow, that is a really magnificent way of thinking about it! awesome insight.

• startup speaker 25 August 2017

Any additional suggestions or hints? You have a lot of knowledge on this topic. I shared this on Twitter. You remind me of my mom. You remind me of my teacher back in Delaware.

• COMPTON Weed 24 August 2017

Well written! You really sparked my couriousity. Do not get afraid to spread your thoughts. Your blog has a certian aura about it.

•  Start
  •  End