• Banner1
  • banner7

FKUB PROPINSI JATIM BERKUNJUNG KE DAERAH

2016 11 FKUB

FKUB Propinsi Jatim,Tamhid menyimak informasi dari Ketua FKUB Kota Probolinggo, Abdul Halim (meja tengah)

Probolinggo – Forum Komunikasi Umat Beragama (FKUB) Propinsi Jawa Timur berkunjung ke Kota Probolinggo, Selasa (14/11/2016). Selain merupakan agenda rutin, kehadirannya di ruang Sabha Bina Praja juga untuk membahas isu-isu dan persoalan yang mengarah pada agama. Karena tujuan dari lembaga ini sendiri untuk menciptakan kerukunan antar umat beragama, sehingga tercipta rasa damai dalam kebhinnekaan.

15 Nov 2016 11 comments

Kepala bidang pemberdayaan FKUB Propinsi Jatim, Tamhid Masyhudi menguraikan tentang pentingnya keberadaan FKUB untuk konsolidasi ke daerah-daerah. Selain menampung aspirasi, juga untuk membahas persoalan yang tengah dihadapi daerah. Harapannya, bisa terdeteksi secara dini jika ada masalah yang serius sehingga keharmonisan umat beragama tetap terjaga.

“Mari kita pinggirkan ego sektoral dan kedepankan ego komunal, saya yakin segala persoalan bisa diselesaikan dengan baik. Tugas kita bersama, harus bisa meredam segala bentuk gesekan agar tidak terjadi perpecahan. Sudah menjadi tekad kita untuk mempertahankan NKRI, yang memiliki berbagai macam suku bangsa, ras dan agama,” ajaknya.

Hal senada juga diungkapkan oleh FKUB Kota Probolinggo, mereka juga berharap perhatian serius dari pemerintah kota untuk keberadaan lembaga ini. “Diibaratkan barang, maka nilainya akan berharga setelah terlepas dari genggaman. Jangan dicari saat dibutuhkan saja,” kritik Wakil Ketua FKUB Nur Hasan. (yul)

• startup speaker 29 August 2017

I enjoyed reading what you had to say. Keep it up!

• Huntington Beach Weed 29 August 2017

Fantastic blog! I found this on Blog Super weird... your website was running when I turned on my computer. I found your website on my Blog feed.

• best public relations 28 August 2017

Geez, that is unbelievable. I appreciate you. Our community is better because you are in it. Do not get afraid to spread your thoughts.

• startup investor 28 August 2017

The people you love are lucky to have you in their lives. I am shocked at how fast your post loaded on my cell phone.

• best public relations 26 August 2017

Are there other pages you work on? You have a number of nice facts there. You think about this subject from far more than one angle. I enjoy the things you provide here and can not wait to take a look when I get home. Got sucked into your blog for the last hour.

• startup adviser 25 August 2017

After looking over a number of the blogs posts on your blog, I seriously like your way of blogging. Your post has proven super useful to me.

• Redondo Marketing 25 August 2017

Are there other websites you work on? A cool article. Any new news. That cleared it up for me.

• marijuana edible 24 August 2017

This information is awesome. I actually felt my brain growing when I browsed your blog. Your writing style reminds me of my bff back in Montana.

• Conway Marijuana 23 August 2017

Spot on with this blog. I am on the same side as you. Thank you for sharing your info. No complaints on this end, simply a magnificent piece.

• entrepreneur speaker 20 August 2017

I was riding my bike on Monday when I discovered your blog. Greetings from North Dakota. Do you have you tube videos on the subject? Certainly a lot of details to take into consideration.

•  Start
  •  End