• Banner1
  • banner6
  • banner7

Apple Gelontorkan Rp 2,6 Triliun untuk Kecerdasan Buatan

Jakarta - Minat Apple terhadap artificial intelligence (AI) atau kecerdasan buatan tampaknya tak main-main, setelah mereka mengeluarkan USD 200 juta atau sekitar Rp 2,6 triliun untuk mengakuisisi startup yang bergerak di bidang itu.

Startup tersebut bernama Turi, yang berbasis di Seattle, Amerika Serikat, yang berfokus pada penelitian kemampuan belajar sebuah mesin. Tepatnya, spesialisasi Turi adalah menyediakan alat dan kerangka bagi developer lain yang ingin menggunakan AI ke dalam aplikasi buatannya.

Sebagai contoh, alat buatan Turi membuat para developer bisa memasukkan pendeteksi penipuan yang canggih ke dalam aplikasi buatannya. Turi sendiri didirikan oleh seorang profesor dari Universitas Washington.

Beberapa tahun terakhir, Apple getol berinvestasi di bidang AI, terutama dalam hal akuisisi. Sebelumnya mereka mengakuisisi perceptio dan VocalIQ. Selain itu ada juga Faceshift, dan Emollient, yang menambah daftar panjang akuisisi Apple di bidang AI.

"Kami sudah memfokuskan usaha AI kami ke dalam fitur yang bisa meningkatkan pengalaman pengguna kami. Kami juga menggunakan metode pembelajaran mesin dalam berbacai hal di jajaran produk dan layanan kami, termasuk sistem rekomendasi lagu, aplikasi dan berita," ujar CEO Apple Tim Cook.

"Rata-rata kami biasanya mengakuisisi sebuah perusahaan setiap tiga atau empat minggu. Jadi sangatlah jarang ada dalam satu bulan ada perusahaan yang tak kami beli," tambahnya, seperti yang dikutip detikINET dari Business Insider, Minggu (7/8/2016).(asj/asj)

Sumber : http://inet.detik.com/read/2016/08/07/161634/3270127/398/apple-gelontorkan-rp-26-triliun-untuk-kecerdasan-buatan?i991101105

08 Aug 2016 10 comments

• marijuana delivery 29 August 2017

I likes your blogs. Super helpful info. I just by luck found your website. To think, I was confused a minute ago.

• 420 app 29 August 2017

Keep up the excellent quality writing, it is rare to see a nice blogs like this one these days. I truly feel this site needs a great deal more attention I am bored to death at work so I decided to browse your website on my iphone during lunch break. You have brought up a very superb points

• startup adviser 28 August 2017

Without proper research, your readers will not be interested and you would lose credibility. I have learned new things through your blog. On a scale from 1 to 10, You are an 11. Thanks for sharing your info. You have a lot of knowledge on this topic.

• CEO adviser 28 August 2017

I have added your blog to my Twitter My pleasure to being here on your blogs.

• Jesse Grillo 26 August 2017

You have a great sense of humor. Take a look at my web site as well and let me know what you think. Thank you. I really like your writing style and how well you express your thoughts. I simply stumbled upon your weblog and wished to mention that I have truly enjoyed surfing around your blog posts.

• Effingham Dispensary 25 August 2017

Tumblr professionals would agree. Nice post.

• new business speaker 25 August 2017

I truly appreciate this blogs. You deserve a hug right now.

• weedmaps doctor 24 August 2017

Spot on with this blogs. Some nice points there. I enjoy the information you provide here. Your posts are suprising. You have a lot of knowledge on this topic.

• Alamogordo Marijuanaweed app 24 August 2017

I have been looking everywhere for this! Extremely helpful blog. Your points are well formed.

• startup investor 21 August 2017

Babies and small animals probably love you. You are totally a pro. Some nice points there. On a scale from 1 to 10, You are an 11. I know top LinkedIn pros would really love your blog.